Referater fra møter

En geysir av et foredrag!

Torgeir Kårbø tok publikum med storm, både de ca. 30 i salen og de på Zoom. For en entusiasme, for et pågangsmot, for en evne til å gjennomføre, for noen bilder! Sammen med Terje Cappelen Smith har Torgeir de siste årene bygget flere skjul, de fleste i Fana, men også etter hvert andre steder, som de bruker for å komme tett på ulike typer fugler og dyr. Det begynte med småfugler, men etter hvert fant de ut hvor de kunne komme tett på rovfugler og pattedyr. Vi fikk se og høre om planleggingen av skjulene, om byggingen av dem, om transporten og om bruken. Disse gutta er ikke redde for å ta i et tak. Tunge materialer er båret på plass, og tunge, trafikkdrepte hjorter er båret opp bratte lier – for en innsats! Vi som hørte på satt fjetret i salen, det var så fascinerende å høre. Vi måtte brekke inn en pause. Bente sørget for serveringen, kaffe, te, kjeks og frukt. Gjett hva det ble pratet om i pausen. Terje og Torgeir fikk det travelt med å svare på alle spørsmålene. Etter pausen ble det mer godsaker, og vi fikk se smakebiter av bilder de to hadde tatt i det siste, av hønsehauk, spurvehauk, musvåk, mår, en svart rødrev og mye annet spennende. Magne sørget for at medlemmer i andre deler av fylket vårt fikk både se og høre et spennende foredrag på Zoom. Etter foredraget var det mange som hadde spørsmål, og vi fikk gode svar. Etter at Zoom var stengt ned og møtet offisielt avsluttet, fortsatte praten. Et utrolig inspirerende foredrag, takk til Torgeir og Terje som delte så rauselig av sine erfaringer.

Ekorn ved vannspeilet. Foto: Torgeir Kårbø.

Hauken er en fast gjest ved skjulet. Foto: Torgeir Kårbø.

Ett av skjulene. Foto: Torgeir Kårbø.

Skjul under bygging. Foto: Torgeir Kårbø.

Torgeir foran deler av publikum. Foto: Per Ivar Bruvik.

Tidligere artikler

2 kommentarer

  1. Helge Bringeland says:

    Synd at jeg gikk glipp av dette også. Jobbreise igjen. Ser ut til å ha vært nok et flott foredrag.

  2. Sissel Grønlund says:

    Det hørtes skikkelig spennende ut! Og du snakker om en geysir av et referat! Dette skulle man fått med seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *