Referater fra møter

Kurs i PhotoPills ved Odd Høydalsvik

Av Åse Solvi

Kurs i PhotoPills 18.04.2024 Kl. 18 – 21, Møterom 1050, Åsane kulturhus

PhotoPills er en app man kan bruke for å forutse solens, månens, eller melkeveiens plassering på himmelen på et bestemt tidspunkt. Den kan brukes for å planlegge fototurer til bestemte steder, både i nær framtid eller langt fram i tid, og den har masse ulike funksjoner som er nyttige for spesielt landskapsfotografering. 

14 kursdeltagere hadde møtt opp for å få med seg kurset, som hadde som formål å lære oss om noen av de viktigste begrepene og hvordan vi kan bruke appen. 

Vi fikk lære om asimut (vinkelretninger i grader), altitude (høyde over havet), meridian og andre uttrykk. Dette for å være i stand til å finne f.eks. akkurat når månen er bakom Ulriksmasten på et bestemt tidspunkt i forhold til hvor vi ønsker å stå.

Odd loset oss gjennom de ulike menyene og valgene i appen på en veldig god og pedagogisk måte. Det kan være krevende å forstå og å sett seg inn i alle mulighetene appen gir, men vi var enige om at vi var blitt en del klokere etter to timer på skolebenken. Her er det bare å prøve seg fram og lage planer for når vi kan få tatt drømmebildene våre enten med solen, månen eller melkeveien i flotte komposisjoner. 

På YouTube finnes det en rekke videoer, men Odd anbefalte oss å bruke «PhotoPills Friday» (Outdoor photogaphy school). Denne består av mange episoder og flere sesonger, og Brenda Petrella er lett å forstå i motsetning til en del andre som har laget videoer om appen.

Tusen takk til Odd for dette superbra kurset!

Tidligere artikler

1 kommentar

  1. Sissel Grønlund says:

    Skulle gjerne vært der. Har hatt appen lenge, men er redd den fungerer som «PhotoPills for Dummies» for min del 😅
    Takk for tips til videoer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *