Her kommer noen lenker til nettsteder vi tror kan være av interesse for naturfotografer. Vi har lagt vekt på nettsteder som har et fotografisk innhold, som bringer tips og råd, som tester utstyr og som kommenterer nyheter. Vi har unngått nettsteder som først og fremst selger turer. Om du kjenner noen andre nettsteder du mener kan være av interesse for flere, tips oss gjerne.

https://backcountrygallery.com

Backcountrygalleri drives av den amerikanske naturfotografen Steve Perry. Han er ofte i felt og tester utstyr, og han har mange gode tips for naturfotografer.

http://www.naturalart.ca

Naturalart drives av den canadiske naturfotografen Brad Hill. Han bor i Britisk Columbia, og de fleste bildene hans er derifra, både fra kysten og fra skogene. Dyr og fugler er hovedmotiver, men han er en pioner på retningen «animalscapes», som kanskje best kan oversettes med «dyr i landskap». Han er også god på billedbehandling, og han bruker CaptureOne.

https://www.zsystemuser.com

Zsystemuser drives av amerikanske Thom Hogan. Han er alltid oppdatert på Nikon Z-systemet, og hans kommentarer er alltid velfunderte og de går dypere enn de fleste andre.

https://sansmirror.com

Sansmirror er et nettsted om speilløse kameraer, drevet av amerikanske Thom Hogan. Han kommenterer de fleste nyhetene på tvers av merke. Alltid gode synspunkt, ofte plassert i et videre perspektiv.

https://nikonrumors.com

Nikonrumors er førstevalget for alle Nikon-brukere. Ingen er så godt orientert om nyheter på Nikon-fronten som nikonrumors.

https://www.canonrumors.com

Canonrumors er for Canon-brukere som nikonrumors er for Nikon-brukere. Også interessant for ikke-Canon-brukere, for å følge med på hva som rører seg på Canon-fronten.

https://photographylife.com

Photographylife er en svært nyttig nettside som har mange temaartikler skrevet av folk som har veldig god innsikt, og som er flinke til å legge ting fram på en lett forståelig måte.

https://www.theschoolofphotography.com/tutorials/settings-for-night-photography

Her er en nyttig side om nattfotografering.

https://www.google.no/amp/s/photographylife.com/night-photography-guide/amp

Photographylife har artikler om mang og mye, her er deres tips for nattforografering. Absolutt lesverdig.


https://www.youtube.com/watch?v=AoSNt8jqIdo

Her er en video om å få skarpe bilder, forventninger du bør ha til objektiver i ulike prisklasser, effekten av telekonvertere mm. Samme fyr har også mange andre gode oppslag på YouTube.


https://www.sonyalpharumors.com

Sonyalpharumors bringer nytt om Sony-systemet.

https://www.dpreview.com

dpreview er en allsidig og alltid oppdatert nettside med tester og nyheter

Medlemmenes nettsider

Svein Andersland

https://www.sveinandersland.com/

Helge Bringeland

https://helgebringeland.myportfolio.com/

Marit Friberg
https://rantenhagen.blogspot.com/

Odd Høydalsvik
https://www.hoydalsvik.net/index.html

Birgitte Kristin Jordal

Www.friluftsminner.com

Geirfinn Lysne
www.vossagrafi.no

Robin Strand

www.norphoto.smugmug.com

Petter Thornes

www.gowildphoto.no

Trond Tysse

https://www.trotyssephoto.com

Frank Ove Vold

Frank Ove Vold, Foto Galleri (smugmug.com)