Referater fra møter

Eksotiske fugler og landskap i Uruguay

Av Åse Solvi

Medlemsmøte 21.03.2022 Kl. 1800 – 20:00 i «Klubben», Åsane kulturhus

23 var tilstede i «Klubben» og 16 på zoom.

Vår egen Jan Helge Fosså viste fantastiske bilder av Uruguays mange eksotiske fugler, landskap og noen firbeinte dyr – et spennende og lærerikt foredrag. 

Vi fikk først en liten innføring i geografi og habitater. Uruguay er en republikk i Sør-Amerika som grenser mot Brasil i nord, Atlanterhavet i sør og sørøst og Argentina i vest. Landet har ca. 3,5 mill. innbyggere. Langs Atlanterhavet og Rio de la Plata er det milevis med sandstrender som noen steder av avbrutt av stein og berg. Dette er områder med mye sjøfugl. Omtrent 85 prosent av landet dekkes av gress-stepper, som i stor grad brukes til beitemark for kveg.

Første stopp på reisen Jan Helge tok oss med, var til hovedstaden Montevideo. Herfra fikk vi se mange ulike fuglearter, både fra parker og hager, men også fra strendene og bergene langs strendene. Her finnes bl.a. mye skarv og gribb.

Neste stopp var fra en av flere store laguner langs østkysten. Vi fikk se fantastiske bilder av den vakre svarthals svanen, skarv, stork, gråhegre, flamingo m.fl.

Deretter fikk vi et innblikk i våtmarksområder med bl.a. ibiser og stork.

Også på de enorme beiteområdene i innlandet, er det et rikt fugleliv. Vi fikk se ulike hakkespetter, fluesnapper, trekryper og ikke minst noen vakre fugler som på norsk kalles for «Tyranner», samt rikse, gravugle og en natteravn.  

Av firbeinte skapninger viste Jan Helge oss bilder av skunk og flodsvin som er verdens største gnager. 

Tordo de cabeza canela.

Flodsvin

Tidligere artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *