Referater fra turer

Fin tur til Jæren

24-27. mars arrangerte vi tur til Jæren, denne gang med tema fugl og landskap. 15 deltagere dro av gårde, og vi bodde på Obrestad. Vi var heldige med været, og vi var ute for å fotografere hele dagene. Om kveldene samlet vi oss til felles middag omkring et langbord i det ene huset vi hadde leid. Jan Erik og Helge S viste skjulte talenter, og sto fram som eminente kokker. Vi hadde en flott helg med god stemning, og det ble mange flotte bilder. Obrestad ligger sentralt midt på Jæren, og vi tok turer i ulike retninger langs kysten. Som vanlig praktiserte vi kameratkjøring, og de ulike gruppene ankom til ulike tider på torsdag, de fleste ganske tidlig. Fredag dro vi alle til Revtangen, der vi brukte første delen av dagen på de flotte strendene der. De første trekkfuglene var på plass, så her var det flusst med motiver. Slik gikk nå dagene, og det var fantastisk å kunne konsentrere seg om denne ene tingen, å ta bilder, som en av deltagerne sa. I løpet av helga besøkte vi både sandstrender og rullesteinsstrender. Vi var på Orre og Orresanden, vi besøkte Solasanden og Regesanden, Vik og Skeiestranda, Kvassheim, Brusand, Vaulen og Kvalbein og vi var på Nord-Kolnes. Vi besøkte også noen ferskvann, som Bjåvatnet på Brusand, Ergavatnet og Orrevatnet. Her viser vi et utvalg av de mange bildene som ble tatt. Det er lett å se av bildene at vi hadde en kjekk tur.

Tidligere artikler

2 kommentarer

  1. Åse Solvi says:

    Ser ut som dere hadde en fantastisk flott og hyggelig tur og fikk mage flotte bilder 👍👍

  2. Jan Helge Fosså says:

    Kjekt å se alle de fine bildene av både landskap og fugleliv på Jæren. Synes at det er høy kvalitet på bildene fra BiofotoHordaland. Selv er jeg født og oppvokst på Jæren så jeg kjenner mange av de flotte lokalitetene der nede. Det gjør det spesielt kjekt å se bildene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *