Referater fra turer

Ørner i vinterland

I slutten av januar 2024 var vi sju medlemmer fra BioFoto Hordaland som dro til Flatanger for å oppleve og fotografere ørn. Ole Martin Dahle har lagt til rette for naturfotografer både på land og på sjøen. I de fire dagene vi var der hadde vi en del vind, men også vindstille perioder, og vi fikk både havørn og kongeørn på nært hold. På lørdag det så pass lite vind at noen var på sjøen for å fotografere havørn, mens andre var i ørneskjulet på land. I ørneskjulet hadde vi både kongeørn og havørn. Vi brukte også et annet skjul der det ofte er hønsehauk. Den fløy forbi, men kom ikke nedpå. I stedet kunne vi fotografere ekorn, nøtteskrike, ulike meiser og andre småfugler. Hovedfokus i Flatanger er alltid ørn, og slik ble det denne gangen også, som bildene viser.

Fire av deltagerne sammen med Ole Martin Dahle (til venstre) utenfor kongeørnskjulet med plass til seks fotografer. De andre er, fra venstre, Jan Erik Christensen, Inger Christine Skåret, Rolf Sylta og Øystein Bjørkelund. Foto: Sveinung Klyve.

Slik ser det ut når vi siter i skjulet. Kamera og objektiv er montert på svinghode som hører til i skjulet. Foto: Sveinung Klyve.

Kongeørner som kjemper om bytte. Foto: Sveinung Klyve.

Havørn i flukt, fotografert fra båt. Foto: Inger Christine Skåret.

Kongeørner i kamp. Foto: Jan Erik Christensen.

Kongeørn i furu. Foto: Per Steinar Rørvik.

Havørn med fangst i klørne. Foto: Rolf Sylta.

Kongeørner. Foto: Øystein Bjørkelund.

Havørn inn for landing. Foto: Anders Lundberg.

Tidligere artikler

3 kommentarer

  1. bente boge says:

    Superflotte bilder av ørnene.Så kjekt at det klaffa sånn værmessig. Skulle visst ha tatt turen, ja:)

  2. Jan Erik Christensen says:

    Flatanger leverer nok engang. Selvom været ikke var det aller beste fikk vi noen flotte og spennende dager i fotoskjulet. Minnebrikkene er fulle av gode minner som det vil ta tid å gå igjennom. Takk for en herlig tur

  3. Åse Solvi says:

    Fantastisk flotte bilder 👌👌👌. Ser ut som dere koste dere og at turen var vellykket 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *