Referater fra turer

Flatanger 17-21. januar 2023

Av Per Ivar Bruvik

På denne turen var vi sju fra BioFoto Hordaland som tok fly til Værnes tirsdag morgen. På vei til Lauvsnes la vi turen om Straumen der vi i hovedsak fotograferte ærfugl. I Straumen møtte vi også Johannes fra BioFoto Sunnmøre og Nordfjord som var den åttende i reisefølget.

Onsdag dro fire av oss i ørneskjulet, og de fikk tidlig ei kongeørn ned på åtet og bilder var sikret. 

De fire andre var i båt med Ole Martin og fotograferte havørn. Det er mye havørn i området, og i løpet av tre timer på fjorden fikk de over 60 stup. Med dagens kamera kan det bli i overkant mange bilder, og folk satt og slettet bilder langt utover kvelden.

Dagen etter byttet vi om. Det hadde snødd en god del i løpet av natten, så kulissene ved ørneskjulet var forskjellig fra dagen før. Timene gikk, og først godt utpå ettermiddagen landet ei kongeørn like foran skjulet, fløy opp på en gadd og deretter bort på åtet. Dette ble det flotte bilder av. På sjøen var det litt lysere enn dagen før, mindre ISO, men like mange stup. Svært vellykket tur.

Fredag, siste dagen med fotografering, fikk de som ville det en tur i haukeskjulet, mens resten tok en ny tur i ørneskjulet. Verken hauk eller ørn viste seg den dagen, så det ble flotte bilder av ekorn og nøtteskriker i stedet.

Om kvelden var vi nok en gang innom Zanzibar og åt middag. Kvelden før hadde Camilla spurt oss om hun skulle forberede stekt torsk til oss? Den var utmerket og kan anbefales til andre som tenker seg innom der. Lørdag var det hjemreise. Kjørte fra Lauvsnes direkte til Stjørdal og Værnes der vi hadde direktefly til Bergen. Vi hadde en fin tur sammen, fikk flotte bilder og fine naturopplevelser. En stor takk til Ole Martin som er en fantastisk tilrettelegger.

Foto: Ann-Mari Haukeland

Foto: Ann-Mari Haukeland

Foto: Bente Larsen

Foto: Bente Larsen

Foto: Eli Sørensen
Foto: Eli Sørensen

Foto: Johannes Jensås
Foto: Johannes Jensås

Foto: Lars Eikeland
Lars Eikeland

Foto: Per Steinar Rørvik
Foto: Per Steinar Rørvik

Foto: Thor Erik Bjerregaard
Foto: Thor Erik Bjerregaard

Foto: Per Ivar Bruvik
Foto: Per Ivar Bruvik
Foto: Per Ivar Bruvik

Tidligere artikler

3 kommentarer

  1. Åse Solvi says:

    Wow, fantastisk flotte bilder og noen morsomme! Ser ut til at det var nok en vellykket tur 👍

  2. Jan Erik Christensen says:

    Herlige og supre bilder og en artig beskrivelse av turen. Må nok opp igjen en gang til.

  3. Johannes Jensås says:

    Takk for at jeg fikk anledning til å være sammen med dere i Flatanger. Hyggelig å bli litt kjent med dere. Og ikke minst så ga jo dette mersmak. Så gi meg gjerne et tips om det skulle bli en ledig plass på kommende turer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *