Referater fra møter

Medlemmer viste bilder fra Svalbard 

Av Åse Solvi

Medlemsmøte 01.12.2022 Kl. 1800 – ca. 2030, Multisalen, Åsane kulturhus

30 var til stede i «Multisalen» og 16 på zoom.

Nitten av de 23 som var med til Svalbard viste bilder på møtet. Vi fikk se flotte komposisjoner av mange av de ulike fuglesorter som finnes på Svalbard, som bl.a. praktærfugl, snøspurv, smålom, alkekonge, polarsvømmesnipe og rødnebbterne, og ikke minst den til tider nærgående tyvjoen. 

Av dyrearter fikk vi sett flotte bilder bl.a. av den søte polarreven, den kortbeinte svalbardreinen, flokker med den enormt store hvalrossen, samt storkobbe på et isflak. Noen hadde også vært heldig og fått et nærmøte med en hvalsom «tittet» opp fra en blikkstille sjø. 

I tillegg til ulike fugle- og dyrearter fikk vi se mang vakre bilder av ulike blomsterarter som vokser på Svalbard, som svalbardvalmue, reinrose, rødsildre, tuesildre, fjellsmelle og mange flere.

Mange hadde tatt fantastiske bilder av det storslåtte landskapet, med både vakkert og dramatisk lys fra området rundt Longyearbyen, Adventdalen, Pyramiden og fra båtturer. 

Tusen takk til alle som bidro til at vi som var til stede både i salen og på Zoom og som ikke var med på turene, fikk en flott opplevelse og et lite innblikk i hvordan det er på Svalbard gjennom de fabelaktig flotte bildene og historiene.  

Foto: Per Ivar Bruvik

Tidligere artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *