Referater fra møter

Åsane, mer enn betong og asfalt.

Hvordan mitt nærområde endret meg som fotograf.

ved Helge Bringeland

Av Per Ivar Bruvik

Medlemsmøte 29.06.2023 Kl. 1800 – ca. 2030, Multisalen, Åsane kulturhus

25 var til stede i Multisalen og 12 deltok på Zoom.

Helge bor på Flaktveit og går mye i fjellene rundt Åsane. Vi fikk se utsikten tatt fra Veten og Storsåta av betongjungelen i Åsane. Likevel er det de fleste steder kort vei fra asfalten til skog og natur.

Hva er verdien av bildene våre? Vi mettes av bilder som kjemper om vår oppmerksomhet. Helge har filosofert mye omkring dette og kommet frem til at følelsene, det emosjonelle, kjærligheten til håndverket, opplevelsen og gleden av selve fotograferingen betyr mest.

Nærområdene er enkelt å besøke flere ganger i forskjellig lys, forskjellige årstider osv. 

Helge tar ofte et notat av tankene han har før han eksponerer. Det hjelper han senere med å bringe frem nettopp dette i fremkallingen.

Etter pausen tok han oss med inn i mørkerommet og forklarte hvordan han liker å fremkalle bildene. Hvordan skape et mest mulig interessant bilde ut av den flate raw-filen? Kall det gjerne å skape et kunstnerisk bilde. Helge velger ofte å dempe eksponeringen i deler av bildet for å skjule en rotete bakgrunn og for å hjelpe betrakteren.

Helge er en god fotograf som har en plan med det han gjør. Vi fikk se mange flotte bilder til stor inspirasjon. Så, gå ut og utforsk nærområdet og se hva du får til.

Helge var en engasjer foredragsholder. Foto: Per Ivar Bruvik.

Tidligere artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *