Referater fra møter

Workshop med Rafaël Gagliano

Av Per Ivar Bruvik

På medlemsmøtet vårt i Åsane kulturhus tirsdag 12. oktober hadde vi besøk av Raphaël Gagliano fra SIGMA Nordic. Raphaël tok oss gjennom hvordan han bygde opp et tredimensjonalt motiv av bregne, strå og blader med lyssetting. Dette ble gjort samtidig som et SIGMA fp L kamera var koblet direkte til datamaskinen hans. Skjermbildet var projisert på veggen slik at vi kunne se hvordan han endret komposisjonen i motivet og styrte kameraet ved hjelp av Capture One programmet på datamaskinen. Fokusering ble gjort manuelt. Etter at bildet var tatt, ble også bildebehandlingen utført i Capture One.

Så ble rollene byttet om. Vi fikk prøve oss på å rigge til motiv, ta bilde og rediger det. Raphaël presenterte samtidig objektivene han hadde med seg. Her var det mye forskjellig, fra SIGMA sine klassikere til det mest moderne.

Vi som var til stede, hadde stort utbytte av denne kvelden. Stor takk til Raphael og SIGMA Nordic.

Bare synd at så få møtte opp når en av utstyrsleverandørene tar seg bry med å reise over fjellet for å møte oss. Det var dessverre bare åtte fremmøtte.

Et tips til Canon brukere: Dere kan gratis laste ned EOS Utility programmet fra Canon. Med dette kan dere på lignende måte styre kameraet fra datamaskinen.

Nikons tilsvarende program heter Wireless Mobile Utility.

Tidligere artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *