Referater fra turer

Fin tur til botanisk hage på Store Milde

I flott og varmt septembervær møtte 12 ivrige fotografer ved inngangen til Botanisk hage på Milde 8. september. Allerede før vi hadde startet, hadde Jan Helge fått sitt første blinkskudd av en øyenstikker. Første stopp var ved fjellhagen, med fjellplanter fra alle verdensdeler. Praktfullt! Et favorittmotiv her var en stor populasjon av den flotte sommerfuglen admiral. Den er som en trekkfugl, og kommer til Norge fra sør. De vi så her var nok andregenerasjons sommerfugler som er klekket i Norge, og som flyr på sensommeren. De er en slags europeisk parallell til monarksommerfuglen som trekker i store flokker fra Mexico til Nord-Amerika. Ved fjellhagen var det også mye annet liv, omkring en sildrebekk og en liten dam. Like ved var det flotte sittegrupper. Vi vekslet om å fotografere og å prate.

Etterhvert trakk vi videre mot Mildevannet. Her er den en liten flytebrygge med plass til hele gjengen. Her var det motiver i fleng, fugler, flyteblader, øyenstikkere, landskap, vann, siv og mye mer. Igjen gikk praten lett og ledig, og det ble utvekslet erfaringer og tips. Selvsagt snakket vi også om kommende turer og kurs. De to-og-en-halv timene vi var der gikk fort. Vi hadde fått mange flotte bilder på brikka, og mange gode minner på det andre minnet.

Foto: Anders Lundberg
Foto: Ann-Mari Haukeland
Foto: Asbjørn M. Olsen
Foto: Bente Larsen
Foto: Bente Larsen
Foto: Helge Bringeland
Foto: Mona Skjønhaug
Foto: Stein Sebastian Rusten Lundberg

Tidligere artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *