Referater fra turer

Tur til Haukåsvassdraget i Åsane 30. august 2022

Skrevet av Jan Helge Fosså

Formålet med turen var som alltid å fotografere og møte gode Biofotovenner. Det var rundt 15 fremmøtte. Temaet for turen var landskap, makro og øyenstikkere. Inntrykket var at de fleste ønsket å fotografere øyenstikkere. 

Været var til Vestlandet å være meget godt, lettskyet og rundt 18 C, men kanskje litt mye vind for vårt formål. Vinden stilnet etter hvert, men det ble også mørkere slik at våre venner i insektsverdenen gikk til ro.

Vi begynte i den sørlige enden av det som kalles Kipevannet og beveget oss etter hvert nordover til et sted med utspring av litt berg slik at man kommer ut over vannet.

Det var en god del øyenstikkere som var aktive. Vi så den store brune øyenstikkeren, den blå vanlige øyenstikkeren og sort høstlibelle. Vannymfene var representert med nordmetallnymfe og innsjøvannymfe.

Det ble en meget hyggelig tur og drøsen gikk livlig om biologi, natur, fototeknikk, kameraer, linser, tidligere turer og kommende turer med BIOFOTO.

Foto: Helge Bringeland
Foto: Helge Bringeland
Foto: Atle Bogen
Foto: Atle Bogen
Foto: Odd Høydalsvik
Foto: Per Ivar Bruvik
Foto: Jan Helge Fosså

Tidligere artikler

4 kommentarer

  1. Ser ut som en fin og spennende tur! Synd jeg ikke kunne være med da jeg var vekkreist til sørlandet.Men det er heldigvis i mitt/vårt nærområde!

  2. Helge Bringeland says:

    Kjempekjekt og sosialt som alltid. Takk til Jan Helge for å lede oss rundt vannet og fortelle.

  3. Åse Solvi says:

    Flott referat og bilder fra turen til Haukås. Digger øyenstikkere i alle størrelser og farger. )Skulle gjerne vært med, men hadde dessverre blitt for utfordrende fysisk for meg.). Godt vi har gode turleder og entusiastiske medlemmet 👍👍

  4. Sissel Grønlund says:

    Høres og så ut som en kjekk tur. Fine bilder ble det også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *