Referater fra møter

Kvinnherad rett utfor nova

Av Åse Solvi

Medlemsmøte 24.04.2022 Kl. 1800 – 20:00 i «Klubben», Åsane kulturhus

21 var til stede i «Klubben» og 12 på zoom.

Vår egen Sigve Solheim tok oss med til vakre Kvinnherad gjennom fantastiske bilder og sang! Han startet møte med å synge en egenkomponert blues til favorittfjellet sitt, Sandvasshorga hvor høyeste punkt er på 1163 moh.  I tillegg beviste Sive at han også at han er en fantastisk historieforteller! Et virkelig underholdene og morsomt foredrag.

Alle bildene (med unntak av ett), er tatt i en radius på ca. 1 ½ time fra der han bor. Han viste oss vakre landskapsbilder fra fjell og fjord gjennom alle fire årstidene og ikke minst mange ulike fuglearter.

Vi fikk se en rekke fabelaktig flotte bilder og noen filmsnutter av bl.a. unge og godt voksne havørn, orrhøne på reir, kongeørn, nøtteskrike, ravn, toppmeis, ryper, blåstrupe, lom, fossekall, gjerdesmett, trekryper og fuglekonge. 

For å komme tett innpå kongeørn, har han bygget et fotoskjul i «moduler» som han har båret til skogs og satt sammen. Han har også hatt et prosjekt gående i over 3 år for å kunne få fotografert kongeørn og lyktes til slutt. Sigve fortalte videre om hvordan han rekognoserer og planlegger for å kunne få tatt bilder av de individene og artene han ønsker.

Sigve er utrolig aktiv og dedikert fotograf og friluftsmann, og har bl.a. fulgt et havørnpar fra båt i mange år, hvor ringmerkingen på den ene viser at den er 18 år gammel! 

Han viste oss også noen skikkelig morsomme blinkskudd av bl.a. en ung havørn som tippet rundt etter å ha landet på en grein og ble hengende opp ned, samt en svartbak som gikk skikkelig «på tryne» etter å ha prøvd å få med seg en litt for stor lyr. 

Vi fikk være med på både orre- og tiurleik, på «hvalsafari» ved Sunde, samt «hilst på» en firfisle. 

Som avslutning plukket Sigve igjen opp gitaren og sang en sang basert på Jakob Sande sitt dikt «Sjøfugl». Det hele krydret med enda flere fantastiske bilder av måser, terner, tjeld, ærfugl, skarv m.fl. Rett og slett et fantastisk foredrag hvor alle storkoste seg og lot seg imponere av det vi fikk se og høre.

Dette var det første møte hvor vi hadde lagt inn en pause midt i foredraget, slik at alle vi som var fysisk til stede fikk god anledning til hyggelig prat og samvær. Kaffe, te, oppskåret frukt og kjeks sto klart da pausen startet. Et godt og vellykket initiativ som ble satt stor pris på, så dette kommer vi til å fortsette med. Tusen takk til Bente som hadde tatt på seg ansvaret med innkjøp og tillaging, og til dere andre som hjalp med rydding mm.

Orrfugl i Kvinnheradfjell. Foto: Sigve Solheim
Fotografen hadde også med seg gitar og underholdt til stor glede for de frammøtte. Foto: Per Ivar Bruvik.

Tidligere artikler

4 kommentarer

 1. Helge Bringeland says:

  Veldig flott foredrag med fine bilder. Krydderet med musikk både før og etter var nytt og utrolig spennende. Det blir vanskelig å toppe en slik standard.

 2. Merete Teigland Mellingen says:

  Synd eg ikkje kunne denne kvelden, for dette hadde eg likt 📸🤗

 3. Sissel Grønlund says:

  Det var et underholdende foredrag og utrolig flotte bilder. Takk!

 4. Åse Solvi says:

  Et helt fantastisk foredrag med fabelaktige bilder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *