Referater fra møter

Torjan Haaland; Veien som førte meg til YouTube

Av Åse Solvi

Medlemsmøte 14.03.2024 Kl. 19 – 21, Multisalen, Åsane kulturhus

16 var til stede i «Multisalen» og 13 på Zoom. 

Torjan er oppvokst i Ålvik i Hardanger og ha en bachelorgrad i multimedia, samt er siv. økonom med en master i finans. Etter ett år inn i multimedia-studiet, fikk han interessen for foto. Han ønsket å bruke egne bilder i ulike prosjekter innen grafisk design.

Han har siden utviklet seg som en stødig fotograf og tar alt fra landskapsbilder, fugle- og dyrebilder og makrobilder. Det som står hans hjerte nærmest, er imidlertid stjernehimmelen og nordlyset.

I tillegg til flotte bilder i de ulike kategoriene, demonstrerte han diverse slidere og utstyr som han bruker for å lage Time lapse. 

Han er aktiv på ulike sosiale medier som både, Instagram, FB, Flickr/500px, Vero, Vimeo/YouTube, og han har sin egen YouTube-kanal som det anbefales at dere tar en titt på og ev. abonnerer på. Her ligger det masse flotte Time lapse og videoer. Lenke til kanalen; tj photography.

Vi fikk en del nyttige tips og triks, samt hva som kan være utfordrende. Det er tidkrevende å lage videoer og Time lapse og sette disse sammen. Til dette bruker han i hovedsak Adobe «Premier Pro» til redigering. Om man ønsker å bli «stor» på YouTube, anbefales det at man fokuserer på ett tema, og prøver å være unik for å skille seg ut. Man må også tåle at det alltid er noen «forståsegpåere» som kommer med «oppgulp». 

For å legge musikk på videoene/Time lapsene som ikke kommer i konflikt med opphavsretten, abonnerte han tidligere på «Epidemic sound», men nå bruker han «Audiio».

Ellers; tusen takk til Bente som alltid stiller opp med bevertning i pausene. Dette er gull verdt for det sosiale i klubben, samt til Magne som hadde en stødig hånd på alt det tekniske.

I Multisalen er det en stor, flott skjerm, og Magne tar seg av overføring til tilhørere på Zoom. Foto: Per Ivar Bruvik.

Torjan foran sitt publikum. Foto: Per Ivar Bruvik

Tidligere artikler

1 kommentar

  1. Åse Solvi says:

    Et spennende og lærerikt foredrag sim tok oss med inn i en noe annerledes verden enn stillbilder 👍👍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *