Referater fra møter

Jan M. Lillebø – pensjonert pressefotograf

Av Åse Solvi

Medlemsmøte 05.10.2023 Kl. 18:00 – 20:00, Multisalen, Åsane kulturhus

15 var til stede i Multisalen og mellom 13 og 17 på Zoom.

Jan har jobbet som pressefotograf i BT i 40 år, men er nå pensjonert.  Som fotograf er han likevel ikke pensjonert, han viste oss flotte og inspirerende bilder, virkelige høydepunkter både å se og høre. Han har flyttet fokus fra å være pressefotograf til å bli en framragende naturfotograf og tar masse bilder fra nærområder i Åsane, samt fjellområder på Vestlandet og oppover til Sykkylven i Møre og Romsdal hvor han kommer fra. Han bruker både kamera, drone og mobiltelefon, og forflytter seg ofte i kajakk i sommerhalvåret. 

Jan bruker mye tid på å planlegge og sørge for å være ute i god tid og ikke minst; hele tiden på jakt etter ønskede motiver og de bør helst være litt utenom det vanlige.

Han jobber også bevisst med å fotografere mennesker i store landskap, noe som er med på å gi perspektiv. Til dette bruker han ofte ukjente personer som stiller villig og tålmodig opp, slik at han får den komposisjonen han er på jakt etter. 

I første del av foredraget, fikk vi se mange flotte og spesielle bilder fra kajakkturer på ulike elver/kanaler og vann i Åsane, og jeg må si at en del av motivene gav meg assosiasjoner til Brødrene Dal som padlet på Overfloden . 

Fra fjell både i Åsane, i Vestland og Møre og Romsdal, fikk vi se storslåtte naturbilder fra alle årstider med mennesker til fots, på ski, sittende og nyte utsikten mm. Jan viste bl.a. et fantastisk bilde tatt fra Utviksfjellet en vinterdag, med majestetiske Eggenipa i bakgrunnen og en liten flokk villrein i forgrunnen.

Av dronebilder kan nevnes et tøft bilde fra Kossdalsvingene på Osterøy og et bilde med et brudepar roende i en flott robåt av tre. 

Han viste også noe helt magiske bilder av fullmånen som han hadde fotografert perfekt bak kirkespir og kjente landemerker i Bergen. 

Det var et foredrag med stor variasjon av bilder og motiver som vi alle satte stor pris på. 

Takk til Bente som alltid stiller opp med servering i pausen!  Dette betyr veldig mye for det sosiale i klubben!

Foto: Jan M. Lillebø.

Foto: Jan M. Lillebø.

Foto: Jan M. Lillebø.

Foto: Jan M. Lillebø.

Foto: Jan M. Lillebø

Foto: Jan M. Lillebø

Mange ville prate med foredragsholderen i pausen. Foto: Per Ivar Bruvik.

Etter foredraget var det mange spørsmål. Foto: Per Ivar Bruvik.

Tidligere artikler

1 kommentar

  1. Sissel Grønlund says:

    Utrolig flotte bilder, og godt skrevet referat, Åse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *