Referater fra møter

Medlemmenes bilder fra turer i 2023

Av Åse Solvi

Medlemsmøte 30.11.2023 kl. 18-20, Multisalen, Åsane kulturhus

20 var til stede i Multisalen og 9 på zoom.

Flatanger januar, turleder Per Ivar Bruvik

Syv fotografer deltok på turen og var innkvartert i «Ørneredet» til Ole Martin.  Deltagerne vekslet mellom å sitte enten i ørne- eller haukeskjulet, eller å være ute i båt. I Flatanger får deltagerne normalt 60+ ørnestup per båttur og her er flere ørner enn noe annet sted i verden.  Bakgrunnene er flotte og varierte. I ørneskjulet er det ca. 18 meters avstand til åtet og ørnene, slik at 300-400 mm er passe brennvidde for fullformat. Det samme gjelder på sjøen. Vi fikk se flotte og varierte bilder av både konge- og havørn, nøtteskrike, ærfugl, ekorn, samt bilder av deltagerne både med og uten måker på hodet.

Foto: Per Ivar Bruvik.

Foto: Lars Håvard Eikeland.

Langedrag i mars

Denne gangen ble det bare tre deltagere. Flott vintervær med innkvartering i annekset, god mat og tilrettelegging. Skulle gjerne vært flere med, og de som deltok, ville gjerne tatt turen igjen. Det ble opplevelsesrike besøk i innhegningene til både ulvene, gaupene og revene, som resulterte i mange flotte bilder. Vi fikk se nærprotretter av dyrene.

Foto: Eli Sørensen

Foto: Torjan Haaland.

Jæren i april, turledere var Anders Lundberg og Helge Søgnebotn

Åtte fotografer dro av gårde i biler for å fotografere landskap og trekkfugler. Jæren er et flott turmål for begge formål. Innkvarteringen var i nærheten av Obrestad fyr, og vi fikk se nydelige landskapsbilder både tatt av solnedgangen og tidlig om morgenen hvor tåken/disen lå over det spesielle jærske landskapet med vakre steingarder, flate jordbruksområder mm. Ellers var det bilder av ekorn, et nydelig nærbilde av vårrublom, samt mange bilder av ulike fugler som sandlo, tjeld, storspove, sothøne, fjæreplytt, rødstilk, islom, heipiplerke m.fl. Noen hadde også tatt noe artige bilder av deltagerne.

Foto: Helge Søgnebotten.

Runde i juni, turleder Per Ivar Bruvik

Ni fotografer kjørte oppover. Det ble et par turer til lundeura hvor det var svært så folksomt, noe flere av fotografene hadde foreviget. I tillegg til ble det båtturer og for noen en morgentur langs veien/i strandkanten. Vi fikk se bilder av måsunger, grågåsunger, gravender, havsuler, lomvi, havørn, storjo og selvfølgelig masse bilder av den vakre lundefuglen. I tillegg hadde noen fått en oter på brikken på sin tidlige morgentur.

Foto: Per Steinar Rørvik

Flatanger i august, turleder Anders Lundberg

Seks fotografer deltok. Reiser man på høsten, får man ikke sett kongeørn, men derimot den morsomme og akrobatiske tyvjoen. To turer på sjøen hver dag med 60+ stup av havørnene, så her skal det godt gjøres om man ikke får noen gode bilder. Denne gangen var lyset utrolig vakkert og vi fikk bl.a. se bilder av havørn i motlys med sola på vei ned. Her var ørner både i flukt, i stup, som hentet opp fisk og som seilte av gårde. I tillegg var det også denne gangen bilder av noen av deltagerne med måse sittende på hodet.

Foto: Roald Anfinsen

Herdla i september, turleder Jan Helge Fosså

10-12 deltagere hadde møtt opp, og syv hadde sendt inn bilder. Været var ikke helt topp; surt, kaldt og regnbyger, men gjengen hadde det hyggelig og det ble mange flotte bilder av myrsniper, sandlo, sandlerke, krikkand, brushane og grønnstilk.

Foto: Jan Helge Fosså.

Foto: Ann Mari Haukeland.

——–

Etter presentasjonene fra turene, orientert Anders litt om vårens program. Det blir mange spennende foredrag, turer og kurs, og den store hendelsen blir Vestnorske naturfotodager 8– 11. februar. Det nye er at det vil bli arrangementer fire dager på rad. Torsdag åpner med utstilling og korte foredrag om spennende tema. Fredagen får vi omvisning på Naturhistorisk museum og det blir fotomesser, samt middag om kvelden for de som har lyst å være med. Lørdagen, som er hoveddagen, blir det fire fantastiske foredrag med dyktige fotografer. Denne gangen vil det bli arrangert i Kultursalen i Åsane kulturhus. Salen har plass til 450 personer, så her må alle trå til og reklamere.  Søndagen blir det ekskursjon. Programmet vil snart bli sendt ut, så følg med på e-posten. 

Tusen takk til Bente som alltid stiller opp med servering i pausen! Dette betyr veldig mye for det sosiale i klubben!

Tidligere artikler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *